LiFi Philips

Testen

Philips lighting heeft een slim systeem ontwikkeld waarmee smartphones met led lampen worden verbonden. Door middel van een app kan winkelend publiek producten lokaliseren of korting krijgen op basis van het gangpad of de producten zie ze bekijken. Hiermee kan door winkeliers gericht informatie worden verstuurd zoals recepten en kortingsbonnen gebaseerd op de locatie van de klant in de winkel. Philips heeft al diverse test uitgevoerd bij een aantal bedrijven waaronder de Franse supermarktketen Carrefour en het Nederlandse Museum Boerhaave in Leiden. Philips zegt er het volgende over:

“Er wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van LED’s die niet alleen voor licht zorgen, maar ook internet connectiviteit bieden via “Li-Fi” Technologie. Door de snelheid van het knipperen van LEDs aan te passen kan data worden verstuurd naar aangepaste laptops en elektronische apparaten via het zichtbare licht spectrum in plaats van via radio- en microgolven.”

Het systeem maakt gebruikt van Visible Light Communication (VLC) om met smartphones te communiceren. VLC maakt gebruik van de verlichting in de winkel om data te versturen naar een smartphone.

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This