Apple test Li-Fi technologie in iOS

Door Redactie

18 januari 2016

Uit een recente versie van iOS valt op te maken dat Apple aan het experimenteren is met LiFi. In code van iOS versie 9.1 wordt expliciet ’LiFiCapability’ genoemd.

Hiermee lijkt het erop dat Apple bezig is om iPhones en iPads met 5G LiFi internet te gaan uitrusten. De verwijzingen werden opgemerkt door een Twitter gebruiker en geverifieerd door de website Apple Insider.

De tweet luidde als volgt: “Li-Fi testing is already imminent. May appear in the next iPhone 7 according to iOS code in iOS 9.1 firmware.”

LiFiCapability

Het is bovendien bekend dat Apple hardware aan het ontwikkelen is voor internet via optische draadloze communicatie. Een in 2013 ingediende en aan Apple toegewezen octrooiaanvraag beschrijft een methode voor ‘optische modulatie met een beeldsensor’. De desbetreffende sensor kan zowel beelden als data vastleggen. Apple voorziet dat deze techniek met name binnen zal worden gebruikt.

WiFi en LiFi
Apple heeft bij de introductie van WiFi in 1999 ook een belangrijke rol gespeeld. Destijds mocht een van de pioniers op het gebied van WiFi, de Nederlander Cees Links, op de koffie komen bij Steve Jobs. De Apple CEO was meteen verkocht en dat was de doorbraak van WiFi. Hoewel de kans klein is dat LiFi al daadwerkelijk in de volgende generatie iPhones en iPads te gebruiken is, kan dit wel de definitieve doorbraak voor LiFi betekenen.

Anderen bekeken ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Interessant artikel?

Delen wordt gewaardeerd!