Na Apple ook Samsung geïnteresseerd in Li-Fi

Door redactie

6 maart 2016

FutureScot.com meld dat een aan Samsung gelieerd Zuid Koreaans onderzoeksinstituut contact heeft opgenomen met de pionier van Li-Fi, prof. Harald Haas. Enkele weken geleden werd al bekend dat Apple de mogelijkheden van Li-Fi aan het testen is.

Het wereldwijd gerenommeerde Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI) tekende vorig jaar nog een overeenkomst met Samsung voor een samenwerking omtrent het Internet of Things (IoT).

‘Ze stelden vragen over en waren geïnteresseerd in Li-Fi’ bevestigt een bron bij de Universiteit van Edinburgh, waar het bedrijf van professor Haas is gevestigd. Het ETRI nam contact op nadat in code van iOS 9.1 de woorden “LiFi Capability” ontdekt werden. De openbaring over Apple heeft tot speculaties geleid dat toekomstige iPhones met Li-Fi uitgerust gaan worden. De bron zei verder dat hij denkt dat Li-Fi over vijf jaar alomvertegenwoordigd is. FutureScot heeft ETRi om een reactie gevraagd.

Anderen bekeken ook

3 Reacties

  1. Prof. Gunter Pauli

    Interessant dat Prof. Harald Haas als referentie wordt genomen. Die vond de term LiFi uit, maar de technologie werd op punt gesteld in 2005 door Prof. Suat Topsu van de Université de Versailles, en nu de leider van het bedrijf Oledcomm. Toch belangrijk dat wij altijd ere geven aan wie ere toekomt.

    Antwoord
  2. Niels

    Wat zal dit een uitkomst zijn voor de meer dan 40.000 mensen die gevoelig zijn voor straling!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Interessant artikel?

Delen wordt gewaardeerd!