pureLiFi lanceert ’s werelds eerste LiFi dongle op MWC 2016

Door Redactie

22 februari 2016

pureLiFi heeft ’s werelds eerste LiFi dongle, LiFi-X, gelanceerd op het Mobile World Congres (MWC) 2016 in Barcelona. Het MWC is de grootste beurs in de wereld voor de mobiele industrie en wordt gehouden van 22 t/m 25 februari.

De LiFi-X is gebaseerd op Li-Flame, ’s wereld eerste LiFi systeem. Het nieuwe systeem biedt de mogelijkheid om een volledig LiFi netwerk te implementeren. In tegenstelling tot bestaande producten ondersteund LiFi-X meerdere gebruikers, roaming en is het via USB 2.0 te gebruiken. Hiermee is het systeem vergelijkbaar met andere bestaande draadloze technologieën zoals Wi-Fi maar dan veiliger.

LiFi-X levert hoge data snelheden met 40 Mbps downlink en uplink. PureLiFi wil in de nabije toekomst smartphones en andere mobiele apparaten gaan uitrusten met behulp van LiFi microchips. Volgens Harald Burchardt, COO van pureLiFi toont de LiFi dongle de enorme vooruitgang van LiFi in de afgelopen 12 maanden. De LiFi dongle is kleiner dan een creditcard en is via USB 2.0 aan te sluiten.

pureLiFi lanceert 's werelds eerste LiFi dongle op MWC 2016

De CEO van pureLiFi, Harald Haas, liet weten de geruchten over Apple die ‘LiFi Capabilities’ in iOS test enerverend te vinden. PureLiFi haalde in december 2015 bij een investeringsronde nog 2 miljoen dollar op voor commerciële groei en productontwikkeling zoals voor LiFi drivers en ontvangers.

Anderen bekeken ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Interessant artikel?

Delen wordt gewaardeerd!