Zelfopladende LiFi smartphone door Wysips Connect

Door Redactie

22 februari 2015
Het Franse bedrijf SunPartner Technologies toont op het Mobile World Congress 2015 (2 t/m 5 maart in Barcelona) een nieuwe technologie waarbij smartphones worden opgeladen door licht.

De smartphone die wordt getoond maakt gebruik van Wysips en is LiFi compatible. Wysips, dat staat voor ‘What You See Is Photovoltaic Surface’, is een technologie dat licht omzet in elektriciteit. Wysips bestaat uit twee ultra dunne en transparante lagen met een dikte van slechts 0,5 mm. Smartphones en tablets die met de als zonnecellen fungerende lagen zijn uitgerust worden zowel door kunstmatig licht als zonlicht opgeladen. Dankzij een transparantie van maximaal 90% wordt de kijkhoek van het scherm bijna volledig behouden.

Wysips Crystal

Wysips gebruikt een dunne fotovoltaïsche laag met een netwerk van microlenzen die niet met het blote oog zijn te zien. Deze fotovoltaïsche cellen activeren zodra ze worden blootgesteld aan kunstmatig of natuurlijk licht en laden de batterij of aangesloten apparatuur op. De technologie genereert tot 5 milliwat per cm² maar zal snel worden verdubbeld door het gebruik van betere materialen.

Wysips Connect

Sunpartner Technologies heeft in samenwerking met het bedrijf Oledcomm het zogeheten ‘Wysips Crystal’ ontwikkeld. Onderdeel daarvan is ‘Wysips Connect’ dat elk scherm in een zonnepaneel transformeert, dat zijn eigen elektriciteit opwekt en data kan verzenden/ontvangen via LiFi (Light Fidelity). De zonnecellen fungeren als lichtreceptoren. Wysips Connect zet licht om in elektriciteit én verstuurt data met LiFi, waardoor informatie wordt overgedragen.

Anderen bekeken ook

1 Reactie

  1. Wim Hellebrekers

    1. In een kantoor (met kunstlicht) is op tafel het licht niveau 500 Lx. Dit betekent op 1 cm2 komt 500*0,0001 = 0,05 Lm. Dit correspondeert met ongeveer 0,15 mW per cm2. Dit is het ingestraalde vermogen per cm2. Er kan dus zeker geen 5 mW per cm2 worden gegenereerd!!

    2.Buiten is het licht niveau ongeveer 1000W / m2 bij helder zonlicht. Dat is 100 mW/cm2. Dat betekent dus dat de 5 mW /cm2 inderdaad gegenereerd kan worden.

    Binnen met kunstlicht wordt er toch moeilijk om de Smart Phone op te laden met het licht van de armaturen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Interessant artikel?

Delen wordt gewaardeerd!