LiFi betekenis

Light Fidelity

Wat betekent LiFi? LiFi is de commerciële naam voor ‘Light Fidelity’. De naam LiFi, ook wel geschreven als lifi of Li-Fi wordt uitgesproken als ‘laifi’. De definitie en betekenis van Li-Fi is het verzenden van data via licht.

Li-Fi is een technologie waarbij energiezuinige LED lampen met light emitting diodes (LEDs) worden gebruikt voor het verzenden van data via licht. Middels een draadloos netwerk kan een draadloze verbinding worden gemaakt met het internet. Li-Fi is een vorm van een draadloos netwerk. Elke met Li-Fi uitgeruste LED lamp kan worden gebruikt om mobiele apparaten draadloos met het internet te verbinden. Li-Fi maakt het mogelijk om met hoge datasnelheden draadloos te internetten vanaf ieder ondersteunend apparaat.

Li-Fi gebruikt het zichtbare licht spectrum in plaats van radiogolven voor draadloze datacommunicatie. Li-Fi biedt een high-speed draadloos netwerk en is veel veiliger dan Wi-Fi. Bovendien zorgt de integratie van verlichting en datacommunicatie voor minder energieverbruik.

De behoefte aan meer capaciteit voor mobiele communicatie heeft als gevolg dat er een gigantische toename is in de vraag naar andere toepassingen van draadloze datatransmissie. Een van de voordelen die Li-Fi heeft is dat het een nieuw gedeelte van het elektromagnetische spectrum gebruikt. Omdat Li-Fi het veilige zichtbare licht spectrum gebruikt, kan het aan de vraag voor een draadloze oplossing voldoen. Er is dus een nieuwe dimensie van beschikbare bandbreedte voor communicatie.

Li-Fi voor onderweg (LifiSpots)

Naast draadloze thuisnetwerken kan Li-Fi ook openbare draadloze netwerken gaan verzorgen door openbare verlichting, zoals straatlantaarns, uit te rusten met Li-Fi technologie. Dit is een groot voordeel wanneer je regelmatig draadloos wilt internetten. Hotspots zijn locaties waar openbare Li-Fi verbindingen toegankelijk zijn. Een mogelijke benaming voor openbare verlichting met Li-Fi zal LifiSpots kunnen zijn. Verwacht wordt dat het binnen enkele jaren mogelijk is om met je laptop, tablet of smartphone die met een Li-Fi microchip is uitgerust supersnel draadloos te internetten.

 

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This