LiFi internet

Draadloze internetverbinding

LiFi internet is een draadloze internetverbinding via LED lampen. Bij LiFi worden, met behulp van een LED lamp die met het internet verbonden via een LiFi router, gegevens gestuurd naar een mobiel apparaat zoals een computer met daarin een ontvanger.

Deze nieuwe generatie van draadloos internet kan gegevens sneller en goedkoper overbrengen dan Wi-Fi. Een Li-Fi internetverbinding is 10 keer sneller dan breedband internet. Veel deskundigen beweren dat Li-Fi de toekomst van mobiel internet vertegenwoordigd dankzij de lagere kosten en efficiëntie in vergelijking tot Wi-Fi.

Veilig LiFi internet

Bij Li-Fi internet behoort de data ontvanger in het zicht van de LED lamp te blijven omdat zichtbaar licht niet door materialen kan dringen. De makers van Li-Fi merken terecht op dat deze eigenschap een voordeel kan zijn ten opzichte van Wi-Fi, vanwege het feit dat hackers geen toegang tot onbeveiligde internetverbindingen buiten het zicht van de zender kunnen krijgen. LED lampen maken het bovendien makkelijker om aparte uplink en downlink kanalen te creëren, waardoor het veiliger is om op het internet te surfen omdat beide kanalen zullen moeten worden onderschept.

LiFi internet kan het tekort aan radio-frequentie bandbreedte oplossen en ook voor internet toegang zorgen op plaatsen waar draadloze radiogolven niet zijn toegestaan zoals in ziekenhuizen en vliegtuigen. Li-Fi kan tot het Internet of Things (IoT), in het Nederlands het ‘internet der dingen’, leiden waarmee wordt bedoeld dat alles wat elektronisch is kan worden aangesloten op het internet. Hierbij dient de elektronica in LED lampen als Li-Fi internet toegangspunt.

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This