LiFi kenmerken

Complementaire technologie

Li-Fi heeft ten opzichte van Wi-Fi een aantal belangrijke voordelen voor de capaciteit, energie-efficiëntie, veiligheid en beveiliging van een draadloos systeem, en is van nature een complementaire technologie.

Capaciteit

Bandbreedte: Het zichtbare licht spectrum is er in overvloed (10.000 keer meer dan radiogolven) en geheel gratis te gebruiken.
Datadichtheid: LiFi kan ongeveer 1.000 keer de data dichtheid van Wi-Fi bereiken omdat zichtbaar licht goed kan worden gericht, terwijl radiogolven de neiging hebben om zich te verspreiden en storingen te veroorzaken.
Hoge snelheid: Als gevolg hiervan kunnen zeer hoge datasnelheden worden.
 

Efficiëntie

Lage kosten: Vereist minder componenten dan radiotechnologie.
Energie: LED verlichting is zeer energie-efficiënt en het stroomverbruik door overdracht van gegevens is te verwaarlozen.
Omgeving: Radigolven werken bijvoorbeeld niet in het water, maar met Li-Fi kan dit wel.
 

Veiligheid

Veilig: Er zijn geen bekende veiligheid- en gezondheidsrisico’s voor deze technologie.
Ongevaarlijk: De overdracht van licht vermijdt het gebruik van radiogolven, die gevaarlijke storingen kunnen veroorzaken in elektronische circuits (zoals in ziekenhuizen).
 

Beveiliging

Privacy: Het is moeilijk om Li-Fi-signalen te onderscheppen, aangezien het signaal wordt beperkt tot het gewenste niveau, en het signaal niet door muren kan dringen.
Controle: Voor de overdracht van gegevens kan het ene apparaat naar het andere worden gericht zodat de gebruiker kan zien waar de gegevens heen gaan; er is geen behoefte aan extra beveiliging zoals bij een koppeling van bijvoorbeeld Bluetooth wel nodig is.

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This