LiFi router

Draadloos

Een LiFi router is een apparaat dat wordt gebruikt om toegang tot het internet te krijgen, gebaseerd op de IEEE 802.15.7 Visible Light Communication (VLC) standaard. Visible light communication verwijst naar optische draadloze communicatie op korte afstanden met behulp van het zichtbare licht spectrum. Dit wordt mogelijk gemaakt door recente ontwikkelingen in de LED technologie. IEEE 802.15.7 ondersteunt hoge datasnelheden van 10 Gbps en sneller via zichtbaar licht.

LiFi routers fungeren als schakelapparaat voor datapakketten die via het internet worden gestuurd. Het zogenaamde access point is aangesloten op een extern bekabeld netwerk zoals een glasvezelkabel. Apparaten die zijn aangesloten op het draadloos netwerk communiceren via elektromagnetische straling (licht). Omdat draadloze netwerken geen fysieke verbinding nodig hebben zijn ze gevoelig voor hackers. Om dit te ondervangen word encryptie zoals WEP en WPA/WPA2 gebruikt. Omdat licht niet door muren dringt en kan worden beveiligd met voorgenoemde encryptie is LiFi veel veiliger dan WiFi.

Binnen een straal van 20 meter kunnen apparaten op een indirecte wijze (draadloos) met het internet worden verbonden. Een LiFi netwerk is onder meer geschikt om in huis of op kantoor voor draadloze dekking te zorgen. LiFi is daarmee een snel bilateraal mobiel communicatie netwerk en belooft enorme voordelen waaronder de snelheid, veilige communicatie en geen verstoring van apparatuur.

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This