Hoe werkt LiFi?

LiFi Technologie

LiFi technologie maakt gebruikt van Visible Light Communication (VLC). VLC gebruikt zichtbaar licht van het elektromagnetische spectrum om informatie te verzenden.

Met LiFi technologie kunnen gegevens met hoge snelheid worden verstuurd door LED lampen. Wanneer een LED lamp aanstaat gaat er een constante stroom met fotonen doorheen. Omdat LED lampen halfgeleiders zijn kan de stroom en daarmee de optische uitgang bij extreem hoge snelheden worden gemoduleerd. Een photodetector zet de veranderingen in de amplitude om in een elektrisch signaal. De modulatie is onzichtbaar voor het menselijke oog. Li-Fi is net als Wi-Fi in staat om data bilateraal (in twee richtingen) te verzenden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van subcarrier-index orthogonal frequency division multiplexing (SIM-OFDM) of D-light (Data Licht).

Dit is een techniek om data te versturen waarbij een bitstroom met hoge bitsnelheid wordt opgesplitst in een zeer groot aantal parallelle bitstromen met lage bitsnelheid. De LEDs worden met zeer hoge snelheid in- en uitgeschakeld en geven versleutelde data (encryptie) in reeksen van enen en nullen. Als de LED aan is wordt een digitale 1 verstuurd, als de LED uitgaat wordt een 0 verstuurd. Door deze multiplexing techniek te gebruiken met high speed LEDs zijn datasnelheden van 10 Gbps en sneller mogelijk.  

VLC

De methode voor het gebruik van snelle pulsen van licht om gegevens draadloos te verzenden wordt technisch aangeduid als Visible Light Communication (VLC). Li-Fi maakt onderdeel uit van de Visible Light Communication (VLC) PAN IEEE 802.15.7 standaard. VLC is een data communicatie medium dat zichtbaar licht gebruikt met golflengtebanden tussen 400 THz (780 nm) en 800 THz (375 nm) als optische drager voor datatransmissie en verlichting.

Hoe werkt Li-Fi technologie?

Een met signaalverwerking technologie uitgeruste LED lamp streamt data met zeer hoge snelheden via zichtbaar licht naar de photodetector. De ontvanger zet de veranderingen in de amplitude om in een elektrisch signaal, dat weer wordt omgezet en verstuurd naar een computer of mobiel apparaat

“Hoe werkt Li-Fi technologie afbeelding” – ©LiFi.nl
Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This