LiFi toepassingen

De spectaculaire groei in het gebruik van LED’s (Light Emitting Diodes) voor verlichting biedt de mogelijkheid om LiFi technologie te integreren.

LiFi is bijzonder geschikt voor populaire internet toepassingen zoals het downloaden van video en audio en live streaming die veel bandbreedte vereisen. Er zijn veel LiFi toepassingen mogelijk zoals:

Publieke verlichting: Elke particuliere of openbare verlichting inclusief straatlantaarns kunnen worden gebruikt als Li-Fi hotspots.
Mobiele connectiviteit: Laptops, smartphones, tablets en andere mobiele apparaten kunnen met behulp van Li-Fi direct met elkaar verbinden maken. Korte bereik koppelingen geven zeer hoge datasnelheden en zijn veilig in gebruik.
Gevaarlijke omgevingen: Li-Fi biedt een veilig alternatief voor elektromagnetische verstoringen door radiogolven.
Ziekenhuizen & gezondheidszorg: Li-Fi verstoort geen elektromagnetische signalen van medische instrumenten, ook niet bij MRI-scanners.
Luchtvaart: Li-Fi kan worden gebruikt om het gewicht en de bekabeling in passagiersvliegtuigen te verminderen waar LED verlichting wordt gebruikt. Entertainment systemen kunnen ook worden ondersteund, passagiers kunnen zo mobiele apparaten koppelen.
Onderwater communicatie: Water absorbeert signalen sterk, radiogolven zijn dus onpraktisch. Li-Fi biedt een oplossing voor onderwater communicatie op korte afstand.
Voertuigen & vervoer: Nieuwe auto’s worden met LED koplampen en achterlichten uitgerust en steeds meer verkeerslichten gebruiken LEDs. Li-Fi kan gebruikt worden voor communicatie tussen voertuigen onderling en tussen verkeerslichten.
Radiogolven vermijden: Sommige mensen beweren dat ze overgevoelig zijn voor radiogolven en zijn op zoek naar een alternatief, Li-Fi is een goede oplossing voor dit probleem.
 

LiFi video

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This