Visible Light Communication

VLC

Visible Light Communication (VLC) is een vorm van draadloze communicatie waarbij zichtbaar licht wordt gebruikt voor het verzenden van data. Zichtbaar licht gebruikt golflengtebanden tussen 400 THz (780 nm) en 800 THz (375 nm). VLC is een optische draadloze communicatie technologie.

Een vorm van visible light communication is Li-Fi oftewel ‘Light Fidelity’. Li-Fi is de internationale standaard voor draadloze communicatie via licht. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van light emitting diodes (LEDs) voor het verzenden van data via licht. Deze manier voor het draadloos verzenden van gegevens via snelle pulsen van licht wordt technisch ook wel aangeduid als visible light communication.

Mobiele apparaten die met een photodetector worden uitgerust kunnen draadloze signalen van LED lampen ontvangen. Li-Fi maakt onderdeel uit van de Visible Light Communication (VLC) PAN IEEE 802.15.7 standaard.

Geschiedenis van Visible Light Communication

De geschiedenis van visible light communication dateert uit 1880. De Schotse wetenschapper Alexander Graham Bell, beter bekend als de uitvinder van de telefoon, heeft de fotofoon of photophone uitgevonden. De photophone was een draadloze telefoon die geluid overbracht via lichtstralen. Er wordt gezegd dat Bell de fotofoon een belangrijkere uitvinding vond dan de telefoon zelf.

Meer dan 130 jaar nadat de photophone werd uitgevonden, heeft Professor Harald Haas, pionier op het gebied van Li-Fi, zijn eigen instituut voor digitale communicatie opgericht. Ironisch genoeg is het bedrijf gevestigd in het Alexander Graham Bell gebouw aan de Universiteit van Edinburgh.
Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This