Wysips

Fotovoltaïsch oppervlak

Wysips transformeert elk oppervlak in een zonnepaneel dat zijn eigen energie uit licht kan genereren. De technologie maakt het mogelijk dat mobiele apparaten geheel of gedeeltelijk opgeladen kunnen worden.

De Wysips technologie is gebaseerd op het toevoegen van twee dunne en transparante fotovoltaïsche lagen met een netwerk van microlenzen. De fotovoltaïsche cellen activeren zodra ze worden blootgesteld aan natuurlijk of kunstmatig licht. Wysips staat voor de Engelse volzin ‘What You See Is Photovoltaic Surface’, oftewel ‘Wat je ziet is een fotovoltaïsch oppervlak’. De techniek is ontwikkeld door het Franse SunPartner Technologies.

Zelfopladende smartphones met Wysips

Wysips Crystal bestaat uit twee ultra dunne lagen met een dikte van hoogstens 0,5mm. Smartphones en tablets die met de als zonnecellen fungerende lagen zijn uitgerust worden zowel door kunstmatig licht als zonlicht opgeladen. Dankzij een transparantie van ongeveer 90% wordt de kijkhoek van het scherm bijna volledig behouden. De technologie genereert tot 5 milliwat per cm² maar zal snel worden verdubbeld door het gebruik van betere materialen.

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

Mis geen Li-Fi ontwikkelingen!

"Download nu de Li-Fi white paper en ontdek de mogelijkheden van Li-Fi"

Bedankt voor je aanmelding! Controleer direct je (ongewenste) mailbox om je aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Share This